Gevulde tomaten met quinoa

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Quinoa

Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Gevulde tomaten

Snijd de courgette in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons in vieren. Ris de blaadjes van de tijm. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en de knoflook circa 3 minuten. Voeg de courgette, champignons en de tijm toe en bak op hoog vuur in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de kapjes van de tomaten en schep met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de kapjes in blokjes en voeg toe aan de groente. Verdeel de groente in de tomatenbakjes en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak de gevulde tomaten in de oven in circa 10 minuten zacht en gaar.

Salade

Halveer de witlof en verwijder de kern. Snijd de witlof in dunne reepjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in reepjes. Snijd de sinaasappel in partjes en knijp de sinaasappel uit boven een kom. Meng in de kom, witlof, appel, sinaasappel, cashewnoten en de halvanaise. Breng op smaak met een beetje zout en peper. 

Serveren

Knip de tuinkers. Serveer de gevulde tomaten op de quinoa en bestrooi het gerecht met tuinkers.

Ingredienten

4
Personen

Gevulde tomaten met quinoa

  • 300 g quinoa
  • 1 courgette
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g kastanje champinons
  • 4 takjes tijm
  • olijfolie om in te bakken
  • 8 vleestomaten
  • 100 geraspte Parmezaanse kaas
  • 40 g tuinkers

Salade

  • 4 stronkjes witlof
  • 1 appel
  • 1 sinaasappel
  • 50 g cashewnoten
  • 1 el halvanaise
Geef je waardering
0