• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de rijst.
Koken van de rijst en de paprika’s:
• Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
• Halveer de paprika’s in de lengte en snijd de zaadlijst eruit.
• Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie en leg de paprika’s erin.
• En zet voor circa 5 minuten in de oven.
De vulling:
• Pel en hak de knoflook.
• Halveer de prei, snijd in halve ringen en was en droog de prei goed.
• Verhit zonnebloemolie in een pan.
• Fruit hierin de knoflook en prei.
• Snijd de tilapia in blokjes, breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder.
• Roer de tilapia erdoor en haal de pan van het vuur.
De paprika’s vullen:
• Haal de paprika’s uit de oven.
• Schep in iedere paprikahelft een lepel gekookte rijst.
• Houd de rest van de rijst warm.
• Schep het mengsel van tilapia in de paprika’s.
• Schuif terug in de oven en bak de vis in circa 10-15 minuten, naar gewenste gaarheid in de oven.
De komkommersalade:
• Schil de komkommer, halveer, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakken.
• Snijd de citroen doormidden en pers de citroen uit boven een kom.
• Pluk de takjes van de dille en hak fijn.
• Voeg de dille en een scheut olijfolie toe aan de kom.
• Roer de zure room erdoor.
• Meng de komkommer met de dilleroom.
• Breng op smaak met zout en peper.
0 reacties