Gevulde paprika-olifanten

4
Makkelijk
Gevulde paprika-olifanten

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Verdeel de couscous in een kom en schenk de bouillon erop. Dek af met een bord en laat 5 tot 10 minuten wellen. Snijd de courgette in kleine blokjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de courgette in circa 5 minuten zacht. Snijd de cherrytomaten in vieren en bak ze circa 3 minuten mee met de courgette. Voeg de zonnebloempitten toe en roer goed door. Zet de pan van het vuur. Roer de couscous door met een vork en meng de groente met de zonnebloempitten erdoor. Snijd de kapjes van de paprika’s en eventueel een stukje van de onderkant zodat de paprika’s stabiel staan. Snijd de afsnijdsels van de paprika’s in kleine stukjes en roer door de couscous. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s. Zet de paprika’s in een ovenschaal, verdeel de couscous over de paprika’s en bestrooi met de geraspte kaas. Gratineer de paprika’s circa 5 minuten in de oven.

Speciaal voor de kleintjes

Leg de paprika met het steeltje naar je toe voor je neer. Zorg ervoor dat de kromming van het steeltje naar beneden wijst en snijd nu de bovenkant van de paprika eraf. Verwijder de zaadlijsten en maak met een scherp mes een inkeping in de zijkanten van de paprika’s. Snijd de komkommer in plakjes en snijd 8 plakjes in de vorm van een champignon. Verdeel de rest van de komkommer over een schaaltje en zet op tafel. Steek de steeltjes van de komkommer-champignons in de inkepingen van de paprika’s. Zet de paprika’s in een ovenschaal, verdeel de couscous over de paprika’s en bestrooi met de geraspte kaas. Gratineer de paprika’s circa 5 minuten in de oven.

Tip: Als de couscous niet allemaal in de paprika’s past, serveer je dat er gewoon apart bij.

Ingredienten

4
Personen

Gevulde paprika-(olifanten)

  • 400 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 g couscous
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 g cherrytomaten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 4 paprika’s
  • 75 g geraspte kaas
  • 1 komkommer
  • 1 courgette

Extra nodig:

  • ovenschaal
Gevulde paprika-olifanten
Geef je waardering
4