De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde koeken

60 min kooktijd
Gevulde koeken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, suiker, eieren en het zout en kneed de bloem erdoor. Bestuif het deeg met bloem, druk het plat en pak het in in plasticfolie. Laat het deeg opstijven in de koelkast of vriezer.

Amandelspijs
Maal het amandelschaafsel fijn met de suiker en voeg het eiwit toe. Kneed goed door tot het smeuïg is en laat het spijs opstijven in de koelkast.

Gevulde koeken
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Bestuif het deeg met bloem en rol het uit tot een plak van circa 4 mm dik. Steek er met de taartsteker 8 rondjes uit en leg er 4 op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts de eieren. Verdeel het amandelspijs over de vier plakjes deeg en bestrijk de randen met ei. Leg de andere plakjes deeg erop en druk de randen aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met ei en druk de amandelen erin. Bestrijk nogmaals met ei en bak de gevulde koeken in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker