Gevulde koeken

122
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, suiker, eieren en het zout en kneed de bloem erdoor. Bestuif het deeg met bloem, druk het plat en pak het in in plasticfolie. Laat het deeg opstijven in de koelkast of vriezer.

Amandelspijs
Maal het amandelschaafsel fijn met de suiker en voeg het eiwit toe. Kneed goed door tot het smeuïg is en laat het spijs opstijven in de koelkast.

Gevulde koeken
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Bestuif het deeg met bloem en rol het uit tot een plak van circa 4 mm dik. Steek er met de taartsteker 8 rondjes uit en leg er 4 op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts de eieren. Verdeel het amandelspijs over de vier plakjes deeg en bestrijk de randen met ei. Leg de andere plakjes deeg erop en druk de randen aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met ei en druk de amandelen erin. Bestrijk nogmaals met ei en bak de gevulde koeken in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Porties

Deeg

  • 150 g koude boter
  • 2 eieren
  • 200 g bloem
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 mespuntje zout

Amandelspijs

  • 160 g suiker
  • 160 g amandelen
  • 1 eiwit

Garneren

  • 2 eieren om te bestrijken
  • 20 amandelen

Extra nodig

  • 1 ronde steker van ca 11 cm doorsnede
  • bakplaat
  • bakpapier
Geef je waardering
122