Gevulde kibbeh met charmilla (balletjes van gehakt met paprika-tomatensaus)

1
Gemiddeld
Gevulde kibbeh met charmilla (balletjes van gehakt met paprika-tomatensaus)

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Gehaktmengsel

Spoel de bulgur af onder de kraan en schep in een kom. Giet er koud water bij tot de bulgur onderstaat. Laat de bulgur circa 5 minuten wellen. Pel en snijd de rode ui fijn.

Meng de gewelde bulgur met het gehakt, rode ui, kaneelpoeder, paprikapoeder en het gemberpoeder. Mix het gehaktmengsel fijn tot een dikke pasta in de keukenmachine.

Vulling

Pel en snipper de rode ui. Pel en hak de knoflook fijn.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de rode ui, knoflook, lamsgehakt en de ras el hanout in circa 6 minuten gaar. Voeg als het gehakt bijna gaar is de pijnboompitten toe. Snijd de koriander fijn.

Snijd de schil van een halve ingelegde citroen fijn.Meng de gesneden koriander en de ingelegde citroenschil met het gare lamsgehaktmengsel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat het mengsel afkoelen.

Charmilla

Pel en snipper de rode ui. Snijd de groene peper met zaadlijst en zaadjes fijn.

Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een pan. Bak hierin de uien, peper, paprikapoeder en de gemberpoeder op laag vuur circa 2 minuten met deksel op de pan. Snijd de gepofte paprika in kleine blokjes. Mondeer de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de koriander fijn. Voeg de paprika, tomaat en de koriander toe aan de uien en de groene peper en laat op laag vuur 2 minuten pruttelen.

Kibbeh

Verwarm de frituur voor op 180 °C. Rol van het gehaktmengsel balletjes ter grootte van een pingpongbal. Druk hier met je vinger een gaatje in en stop hier de vulling in. Knijp het balletje weer voorzichtig dicht zodat het een ovaal gevulde kibbeh wordt. Herhaal dit tot alles op is. Frituur ze in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Laat de gefrituurde kibbeh op keukenpapier uitlekken.

Ingredienten

4
Personen

Gehaktmengsel

  • 150 g bulgur
  • 1 rode ui
  • 300 g mager kalfsgehakt
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder

Vulling

  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 200 g lamsgehakt
  • 2 el ras el hanout
  • 50 g pijnboompitten
  • 0.5 bos koriander
  • 0.5 ingelegde citroen

Charmilla

  • 2 rode uien
  • 1 groene peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 100 g gepofte paprika
  • 2 rijpe tomaten
  • 0.5 bos koriander

Extra nodig

  • evt. keukenmachine/vijzel
  • keukenpapier
Gevulde kibbeh met charmilla (balletjes van gehakt met paprika-tomatensaus)
Geef je waardering
1