De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde courgette

Houd je van gevulde courgette? Dan vind je deze met gehakt uit Libië vást ook lekker. Gezond en niet al te ingewikkeld. Maak ze met 24Kitchen.

60 min kooktijd
Gevulde courgette

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Gevulde courgette (met gehakt): makkelijk om te maken en een feestje voor het oog. Bovendien is dit recept razend gezond (je gebruikt zowat een courgette per persoon), bomvol voedingsstoffen en met een lekkere dosis pit. 

Bereidingswijze

Stap 1:

Pluk en snijd de peterselie, dille en koriander fijn.

Stap 2:

Kneed het lamsgehakt met de kruiden, munt, paprikapoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder en laos. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3:

Snijd het kapje van de courgettes en hol de courgettes uit met behulp van een meloenboor of een scherpe theelepel.

Stap 4:

Vul de courgettes zo vol mogelijk met het gehaktmengsel en druk stevig aan.

Stap 5:

Pel en snijd de knoflook en uien fijn. Snijd de tomaat fijn. Verhit een laag olijfolie in een diepe wijde pan en bak de tomaat, uien, knoflook en kaneelpoeder circa 5 minuten op laag vuur en breng op smaak met zout en peper.

Stap 6:

Voeg het water toe en zet de courgettes op de bodem van de pan. Gaar de courgettes op laag vuur met deksel op de pan circa 15 minuten.

Stap 7:

Voeg tussentijds eventueel een scheutje heet water toe als het uienmengsel te droog wordt.

Gevulde courgette serveren

Serveer de courgettes rechtop, met de open kant omhoog, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Als je wilt, kun je nog wat bouillon eromheen scheppen. Strooi er als finishing touch nog wat verse kruiden overheen en het ziet eruit om op te vreten.

Gevulde courgette variaties

Ben je gek op gevulde courgette? Maak dan ook eens:

> een Mexicaanse versie met de Mexicaans gevulde courgettes,
> of courgette gevuld met huttenkase bulgur.

Gevulde courgette met gehakt

Deze gevulde courgette met gehakt is een recept uit Libië met duidelijke Ottomaanse (Turkse) invloeden. Dat merk je alleen al aan de officiële naam van het gerecht: dolma. Een naam die wordt gegeven aan gevulde groenten, dus ook aan gevulde courgette met gehakt.

Tip: in Libië wordt de gevulde courgette heel heet gegeten. Dit recept is wat milder, maar je kunt er natuurlijk extra pit in gooien. 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker