Stap 1:
Pluk en snijd de peterselie, dille en koriander fijn.
Stap 2:
Kneed het lamsgehakt met de kruiden, munt, paprikapoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder en laos. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3:
Snijd het kapje van de courgettes en hol de courgettes uit met behulp van een meloenboor of een scherpe theelepel.
Stap 4:
Vul de courgettes zo vol mogelijk met het gehaktmengsel en druk stevig aan.
Stap 5:
Pel en snijd de knoflook en uien fijn. Snijd de tomaat fijn. Verhit een laag olijfolie in een diepe wijde pan en bak de tomaat, uien, knoflook en kaneelpoeder circa 5 minuten op laag vuur en breng op smaak met zout en peper.
Stap 6:
Voeg het water toe en zet de courgettes op de bodem van de pan. Gaar de courgettes op laag vuur met deksel op de pan circa 15 minuten.
Stap 7:
Voeg tussentijds eventueel een scheutje heet water toe als het uienmengsel te droog wordt.
Gevulde courgette serveren
Serveer de courgettes rechtop, met de open kant omhoog, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Als je wilt, kun je nog wat bouillon eromheen scheppen. Strooi er als finishing touch nog wat verse kruiden overheen en het ziet eruit om op te vreten.
Gevulde courgette variaties
Ben je gek op gevulde courgette? Maak dan ook eens:
> een Mexicaanse versie met de Mexicaans gevulde courgettes,
> of courgette gevuld met huttenkase bulgur.
0 reacties