Gevulde beschuitbollen

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pel en snijd de knoflook in stukjes.
  • Snijd de Parmezaanse kaas in stukjes. Maal de knoflook, kaas, pijnboompitten, een scheut olijfolie en sap van een halve citroen in het bakje van de staafmixer.
  • Pluk de basilicum (houd een paar blaadjes apart om te garneren), voeg toe aan het bakje van de staafmixer en maal tot een pesto. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de kapjes van de beschuitbollen en hol de beschuitbollen uit en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Snijd de champignons in plakjes en snijd de mozzarella in blokjes.
  • Meng de champignons, mozzarella, spekjes en een beetje versgemalen peper met een lepel pesto en vul de beschuitbollen ermee.
  • Bak de beschuitbollen circa 15 minuten in de oven. Garneer met de basilicum en bestrooi met versgemalen peper.


Ingredienten

4
Personen

Gevulde beschuitbollen

  • 1 teentje knoflook
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 el pijnboompitten
  • olijfolie extra vierge
  • 1 citroen
  • 1 bos basilicum
  • 4 beschuitbollen
  • 125 g kastanjechampignons
  • 1 bol mozzarella
  • 125 g spekblokjes

Extra nodig

  • staafmixer met bijbehorend bakje
  • bakpapier
Geef je waardering
0