Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

  • 275 g meergranenrijst
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika
  • 25 ml olijfolie om in te bakken
  • 2 tl komijnpoeder
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 200 g kidneybonen
  • 200 g maïskorrels
  • 2 avocado's
  • 1 citroen
  • 50 g oude cheddar
  • 1 bosje bladpeterselie

Extra nodig

  • koekenpan
  • ovenschaal
  • rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de rijst in water met een beetje zout in circa 8 minuten gaar. Laat de rijst nog 5 minuten met de deksel op de pan staan en schep om.

Pel en snipper de ui. Snijd de courgette in kleine blokjes van 0,5 cm. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in kleine blokjes van 0,5 cm. Giet de kidneybonen en de maïs af, spoel om en laat uitlekken.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten glazig. Voeg het komijnpoeder toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de courgette, paprika, tomatenblokjes, kidneybonen en de maïskorrels toe en verwarm het geheel 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Snijd een stukje van de bolling van de avocado’s zodat ze goed blijven liggen na het halveren. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en hol de avocado’s een klein beetje uit zodat ze goed te vullen zijn, maar laat genoeg vruchtvlees in de schil zitten. Bewaar de afsnijdsels om later door de rijst te mengen. Besprenkel de avocado’s met wat citroensap. Leg de avocado’s in een ovenschaal en vul ze met een gedeelte van de groentevulling. Rasp de cheddar erover en bak de avocado’s circa 20 minuten in de oven.

Meng de rest van de vulling en de afsnijdsels van de avocado door de rijst en warm het geheel goed door. Hak de peterselie fijn en meng met de rijst.

Serveren

Serveer de avocado’s op borden met de rijst.

Geef je waardering

58
gevulde avocado's