Gevuld brood met perensalade

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Paprika-tomatensaus

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.

Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.

Roer de tomatenpuree erdoor en bak circa 2 minuten mee.

Voeg de paprika’s toe en bak tot de paprika zacht is.

Roer de tomatenblokjes erdoor en breng aan de kook.

Laat de saus op laag vuur circa 15 minuten koken.

Breng op smaak met zout en peper.

Champignons

Pluk en hak de peterselie fijn.

Snijd de champignons in dunne plakjes.

Verhit olie in een pan en bak de champignons in circa 6 minuten.

Breng op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.

Perensalade

Snijd de peren van het klokhuis af in blokjes en meng ze met de rucola.

Snijd de kaas in blokjes en meng ze door de sla.

Hak de walnoten grof en meng ze door de salade.

Serveren

Snijd het kapje van de broodjes af en pluk de binnenkant van het brood leeg en roer het geplukte brood door de paprika-tomatensaus.

Vul de bollen met de champignons en paprika-tomatensaus.

Sprenkel op het bord balsamicoazijn over de perensalade.

 

Ingredienten

4
Personen

Gevuld brood met perensalade

  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 5 takjes peterselie
  • 250 g champignons
  • 4 waldkorn bollen
  • zout
  • versgemalen peper

Perensalade

  • 75 g rucola
  • 4 handperen
  • 150 g jong belegen kaas aan stuk
  • 50 g walnoten
  • 1 el balsamico azijn
Geef je waardering
1