Gestoomde oesters met cocktailsaus

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Open de oesters en verwijder de bovenste schelp. Snijd de oesters los van de schelp en leg ze in de schelp in de stoomovenpan. Stoom de oesters circa 4 minuten op 85 °C.

Meng voor de cocktailsaus de mayonaise met tomatenketchup en gembersiroop. Verwarm de cayennepeper kort in een pan en blus af met de whisky. Laat de cayennepeper oplossen en daarna afkoelen. Klop de slagroom lobbig. Meng de whisky met de mayonaise en spatel de slagroom erdoor.

Serveren
Leg de gestoomde oesters op een schaal met grof zeezout, zodat ze stevig blijven liggen. Serveer de oesters met de cocktailsaus.

 

Dit recept komt uit de aflevering over New York van het programma The Taste of Life Travel.

 
Wijntip
van wijndeskundige Corria Houthuizen

Sauvignon Blanc, maar dan uit Nieuw Zeeland. Stuivend en fris, maar ook rijp en zwoel. Jammie!

Als je het nog spannender wilt, kan een witte Sancerre ook, maar let op dat je dan voorzichtig omgaat met de cayenne!

 
 

 

Ingredienten

6
Personen

Gestoomde oesters

  • 24 oesters
  • 8 el mayonaise
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 el gembersiroop
  • 0.5 tl cayennepeper
  • 1 scheutje whiskey
  • 100 ml slagroom
  • 1 kg grof zeezout

Extra nodig

  • oestermes
  • Doek of oesterhandschoen
  • Stoomovenpan met gaatjes
Geef je waardering
0