Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

  • 250 g linzen
  • 1 witte ui
  • 2-3 tenen knofllook
  • 1/2 bos wortels
  • 1/2 struik bleekselderij
  • neutrale olijfolie
  • 4 verse venkel worsten
  • 3 tl venkelzaad
  • zout en peper
  • 1 1/2 el mosterd
  • 100 g rucola
  • witte balsamicoazijn
  • 0,5 l kippenbouillon

Extra nodig

  • vijzel
  • braadpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Was de linzen. Zet ze op in een laag water (zonder zout) en kook ze 10-15 minuten. Laat uitlekken.

2. Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan. Maal fijn in de vijzel en voeg toe aan de groenten.

3. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de wortels schoon en snijd fijn samen met het loof.

4. Verhit een scheut olie in een braadpan en bak de ui, knoflook en wortelen zonder loof 10 minuten tot ze zacht zijn.

5. Snijd de worsten en bleekselderij en voeg deze samen met de venkelzaad en wortelloof toe aan de pan. Bak totdat de worstjes een beetje kleur hebben gekregen. Voeg mosterd toe en schep om.

6. Voeg de linzen en zoveel kippenbouillon toe, zodat de linzen net onderstaan. Laat nog 8 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper.

7. Maak de rucola aan met zout, olie en witte balsamico. Schep de linzen en worst in diepe borden, leg er een pluk sla op en serveer.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

72
Gestoofde linzen met worst
Gestoofde linzen met worst