De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gestoofde kalfswang met bietenvariatie

60 min kooktijd
Gestoofde kalfswang met bietenvariatie

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kalfswangen
Verwijder overtollig vet van de kalfswang en snijd de kalfswang in gelijke delen. Pel en snijd de sjalotten in vieren. Schil en snijd bleekselderij en knolselderij in blokjes. Pel en hak de knoflook. Snijd het spek in blokjes. Smelt een eetlepel boter in een pan en smoor de groente en spek circa 3 minuten. Haal dit uit de pan. Smelt opnieuw een eetlepel boter in de pan en braad de kalfswang om en om goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Voeg de groente toe aan de kalfswang en blus af met rode wijn. Voeg de kalfsfond, tijm en laurier toe. Laat met deksel op de pan circa 3 uur op lage temperatuur garen.

Aardappel-bieten puree
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 25 minuten gaar, maar voeg 5 minuten voor het afgieten de helft van de bieten toe. Giet de aardappels en bieten af en stoom ze zonder deksel op de pan droog. Draai de aardappels en bieten door een passe-vite en roer de boter en room erdoor.

Gegrilde bieten
Verwarm de grillpan voor. Snijd de overige bieten in plakken van 1 centimeter en bestrijk de plakken met olie. Gril de plakken biet circa 3 minuten om en om. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker