Geroosterd lamszadel met salie en toast met bietenpuree en gegrilde groente

6
Gemiddeld
Geroosterd lamszadel met salie en toast met bietenpuree en gegrilde groente

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Geroosterd lamszadel met salie
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de wortels en uien in grove stukken en verdeel ze over de ovenschaal.
  • Voeg het laurierblaadje, stokje kaneel en de rode wijn toe.
  • Plaats het lamszadel op het mengsel zodat het voor de helft onder staat en voeg hier de salie aan toe. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak circa 30 minuten in deoven gaar.
  • Haal het lamszadel uit de oven en laat 10 minuten rusten onder een kaasdoek of schone theedoek.
  • Pureer de wijn en groente in de ovenschaal, druk het door een zeef en kook de saus kort in. Voeg als het vuur uit is de boter toe en roer tot de boter gesmolten is.
  • Snijd het lamszadel en serveer het met de rode-wijnsaus.
Toast met bietenpuree en gegrilde groente
  • Wikkel de bieten in aluminiumfolie.
  • Pel en plet de knoflook en voeg samen met de tijm toe aan de bietenpakketjes.
  • Sprenkel olijfolie op de bietenpakketjes en bak circa 20 minuten in de oven gaar.
  • Snijd de wortels, courgette, paprika en tomaat in dunne plakjes, kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie en bak op de grill tot ze beetgaar zijn.
  • Verwijder als de bieten gaar zijn de takjes tijm.
  • Pureer de bieten met roomkaas.
  • Rooster het brood in een pan en smeer er vervolgens het mengsel van rode bieten en smeerkaas op.
  • Stapel nu de sla en groente erop, besprenkel met olijfolie en serveer.

Ingredienten

4
Personen

Geroosterd lamszadel met salie

  • 500 g lamszadel
  • 2 uien
  • 3 wortels
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes salie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje
  • 3 el roomboter
  • 2 glazen rode wijn

Toast met bietenpuree en gegrilde groente

  • 200 g bieten
  • 1 bol knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 3 el roomkaas
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 0.5 krop sla
  • 4 sneetjes wit boerenbrood

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • kaasdoek of schone theedoek
Geef je waardering
6