De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gerookte zalmsalade met tahoon cress

30 MIN
Gerookte zalmsalade met Tahoon Cress

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Breng een pan me water en zout aan de kook.
Schil en snijd de aardappels in blokjes en blancheer de aardappelblokjes in de pan met water. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.
Snijd de kappertjes en de ansjovis fijn. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Meng de aardappels, kappertjes, ansjovis en tomaten in een kom. Pluk en hak de peterselie fijn. Meng de crème fraîche en peterselie door de salade en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de salade en de zalm over borden en garneer met Tahoon Cress.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker