Gerookte forelrisotto

5
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Breng een steelpannetje met het water en de groentebouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotten en de knoflook circa 2 minuten.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in gelijke stukjes.
  • Voeg de venkel toe aan de hapjespan en bak circa 2 minuten mee. Voeg de risottorijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen. Schenk beetje bij beetje de kokende bouillon erbij en gaar de rijst in circa 15 minuten.
  • Snijd de dille fijn.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Was en snijd de kropsla grof.
  • Pluk de gerookte forel.
  • Roer de dille, Parmezaanse kaas, kropsla, de gerookte forel, doperwten en het klontje boter door de risotto en warm goed door.
  • Halveer de citroen.
  • Breng de risotto op smaak met het sap van de citroen en een beetje versgemalen peper

Ingredienten

4
Personen

Gerookte forelrisotto

  • 1 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 venkel
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 1 bosje dille
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 1 krop kropsla
  • 300 g gerookte forel
  • 200 g doperwten
  • roomboter
  • 1 citroen

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
5