Geroerbakte pompoen met abrikozenrijst

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de abrikozen in reepjes en voeg ze de laatste 5 minuten van de kooktijd van de rijst toe aan de rijst.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de kipfilet in circa 5 minuten om en om bruin en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Haal de kipfilet uit de pan.
  • Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een wok en bak de pompoen circa 5 minuten.
  • Maak de sugar snaps indien nodig schoon.
  • Voeg de sugar snaps, knoflook, kokosmelk, amandelen, kip en sambal toe en laat met deksel op de wok circa 5 minuten doorkoken.
  • Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de peterselie door de geroerbakte pompoen.

 

Serveren
Verdeel de rijst over borden en schep de geroerbakte pompoen erover. 

Ingredienten

4
Personen

Geroerbakte pompoen met abrikozenrijst

  • 300 g meergranenrijst
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 250 g kipfilet
  • 750 g flespompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g sugar snaps
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 tl sambal
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 0.5 bosje bladpeterselie
Geef je waardering
0