Geroerbakte andijvie met gegrilde heilbot

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Geroerbakte andijvie

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in dunne ringen. Verwijder de steeltjes van de shiitakes en halveer de shiitakes. Snijd de andijvie in dunne repen. Smelt een klontje boter in een wok en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper circa 2 minuten. Voeg de shiitakes en de andijvie toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gegrilde heilbot

Snijd de heilbotfilet in vier gelijke stukken, bestrijk met olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verwarm een grillpan en gril de heilbotfilets om en om in circa 6 minuten gaar.

Mihoen

Kook de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een pan en rooster het maanzaad in circa 3 minuten. Meng het maanzaad, het sap van de sinaasappel, rasp van de sinaasappelschil en de sesamolie door de mihoen.

Ingredienten

4
Personen

Geroerbakte andijvie

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 250 g shiitakes
  • 2 kroppen andijvie
  • 1 klontje boter

Gegrilde heilbot

  • 400 g heilbotfilet

Mihoen

  • 300 g mihoen
  • 2 el maanzaad
  • 1 sinaasappel
  • 2 tl sesamolie

Extra nodig

  • grillpan
Geef je waardering
1