Gepaneerde zeebaars met gevulde pruimen en gekonfijte gegrilde aardappels

0
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd
Gegrilde gekonfijte aardappels
Verwarm de oven voor op 80 °C. Snijd de aardappels in plakjes van circa 1 centimeter dik. Pel en halveer knoflook. Verwarm de olijfolie met de knoflook, het zout en de rozemarijn tot maximaal 90 °C. Schep de aardappels in de olijfolie. Giet vervolgens in een ovenschaal. Zet in de oven en laat 30 minuten konfijten. Haal de aardappels uit de olie. Verwarm de grillpan en gril de gekonfijte aardappels circa 1 minuut per kant tot ze een mooi raster motief krijgen.

Gevulde pruimen
Rooster de amandelen circa 3 minuten in een droge koekenpan. Vul de gedroogde pruimen met de amandelen.

Rode uiencompote
Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan. Fruit de uien, knoflook en de geraspte verse gember circa 2 minuten tot de uien glazig zijn. Halveer de ingelegde citroen en verwijder het vruchtvlees. Snijd de schil in dunne reepjes en voeg deze toe aan het uienmengsel.
Blus het uienmengsel af met de groentebouillon en leg er een deksel op. Laat het geheel circa 5 minuten op laag vuur pruttelen.
Voeg de gevulde pruimen toe en laat circa 15 minuten meepruttelen.

Gepaneerde zeebaars
Hak de amandelen fijn. Verwijder het vel van de zeebaarsfilets en breng de filets op smaak met de gemberpoeder, paprikapoeder, kaneelpoeder, een beetje zout en versgemalen peper. Klop de eieren los en wentel de zeebaarsfilets erdoor. Paneer de zeebaars met de gehakte amandelen. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de zeebaarsfilets in circa 6 minuten om en om goudbruin.

Serveren
Verdeel de rode uiencompote en de gevulde pruimen over borden en zet daar de gegrilde gekonfijte aardappels tegenaan. Leg de gebakken zeebaarsfilets op de compote.

Ingredienten

4
Personen

Gegrilde gekonfijte aardappels

  • 4 roseval aardappels
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 ml olijfolie
  • 1 el grof zeezout
  • 2 takjes rozemarijn

Gevulde pruimen

  • 12 gedroogde pruimen
  • 12 hele amandelen

Rode uiencompote

  • 3 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • olijfolie
  • 1 ingelegde citroen
  • 100 ml groentebouillon

Gepaneerde zeebaars

  • 150 g amandelen zonder vlies
  • 4 zeebaarsfilets à 150 gram
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 eieren
  • olijfolie

Extra nodig

  • ovenschaal
  • grillpan
  • rasp
Geef je waardering
0