Gemarineerde haring met hutspotsalade

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

35 minuten totale tijd

Verwijder het staartje en de graat van de haringen. Meng bloem en paneermeel en paneer hiermee de haring. Bak de haringen in een scheutje olie om en om goudbruin. Pel en snipper de uien. Snijd 1 winterpeen in stukjes. Maak een marinade van azijn, water, poedersuiker, laurier, 1 gesnipperde ui en stukjes winterpeen. Leg de gebakken haringen in de marinade en laat ze hierin afkoelen. Snijd de resterende winterpeen en aardappelen in blokjes en stoom ze 3 minuten op 100 °C of kook ze beetgaar. Fruit de rest van de ui kort aan in een scheutje olijfolie. Meng de mosterd, azijn, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper met elkaar tot een dressing. Meng de aardappel, wortel en gefruite ui en schenk hierover de dressing. Meng de Griekse yoghurt met mierikswortelpuree. Hak de dille en voeg deze toe. Schep de hutspotsalade op de borden, verdeel er wat gewassen frisee op en leg er twee filets gemarineerde haring bij. Garneer met de yoghurtsaus met dille. 

 

Dit recept komt uit de aflevering over Nederland van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Gemarineerde Haring met Hutspotsalade

  • 4 zoute haringen
  • 40 g bloem
  • 40 g paneermeel
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 2 winterpenen
  • 150 ml azijn
  • 150 ml water
  • 30 g poedersuiker
  • 1 laurierblaadje
  • 3 aardappels
  • 1 el mosterd
  • 1 el azijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 130 g Griekse yoghurt
  • 1 el mierikswortelpuree
  • 1 bosje dille
  • 1 krop frisée
Geef je waardering
0