De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gemarineerd rood fruit met basilicumsiroop en citrus crème fraîche

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de port met het vanillestokje, vanillemerg, steranijs, suiker, kaneelstokjes en de helft van de citroentijm aan de kook. Roer het aardappelzetmeel door de rode portsaus tot er een dikke saus ontstaat en laat circa 20 minuten op laag vuur trekken.

30 MIN
Gemarineerd rood fruit met basilicumsiroop en citrus crème fraîche

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gemarineerd rood fruit
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de port met het vanillestokje, vanillemerg, steranijs, suiker, kaneelstokjes en de helft van de citroentijm aan de kook. Roer het aardappelzetmeel door de rode portsaus tot er een dikke saus ontstaat en laat circa 20 minuten op laag vuur trekken. Breng op smaak met de lime pepper en laat dit even trekken.
Maak het fruit, indien nodig, schoon en laat circa 20 minuten marineren in de portsaus.

Citrus crème fraîche
Rasp de schil van de sinaasappel en limoen en meng met het sap van de sinaasappel door de crème fraîche.

Basilicumsiroop
Breng het water met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.
Pluk de basilicumblaadjes en blancheer circa 1 minuut in een pan met kokend water en laat goed uitlekken. Blender de basilicumblaadjes met de suikersiroop tot een mooie groene siroop.

Serveren
Pluk de resterende citroentijm. Serveer het gemarineerde rood fruit in een diep bord. Breng eventueel nog wat extra op smaak met de lime pepper. Schep de citrus crème fraîche erop en schenk er wat basilicumsiroop over. Garneer met wat geplukte citroentijm.

TIP: Je kunt ook zelf limepeper maken:
Hak hiervoor een serehstengel fijn. Haal met een dunschiller de schil van een limoen. Meng de sereh en citroen met 1 theelepel kurkuma. Droog dit in circa 6 uur in een oven op circa 60 ºC. Meng dit met 2 eetlepels zout, 1 eetlepel zwarte peperkorrels en 1 theelepel korianderkorrels. Schenk dit mengsel in een peper of zoutmolen en dan heb je jezelf gemaakte limepepper.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker