Gemarineerd citrusfruit en vanillesabayon

10
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Gemarineerd citrusfruit

Rasp de schil van het citrusfruit. Snij de kop, kont en schil van de vrucht. Snij het vruchtvlees met een klein mes tussen de vliezen uit. Knijp de uitgesneden citrusfruit uit tot al het sap eruit is.

Verkruimel de roze peper boven het fruit en laat marineren in het sap. Breng het sap op smaak met poedersuiker. Bewaar het sap voor de sabayon.

Vanillesabayon 

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.

Meng het vanillemerg, de suiker en de sinaasappelsap door de eidooiers. Klop het eidooiermengsel met een garde au bain-marie luchtig en serveer direct.

Opmaak

Leg de gemarineerde partjes om en om op het bord. Schep een lepel sabayon erop en serveer met wat gehakte munt en gehakte macadamianoten.

Ingredienten

4
Personen

Gemarineerd citrusfruit

  • 1 gele grapefruit
  • 1 rode grapefruit
  • 1 sinaasappel
  • 1 bloedsinaasappel
  • 1 el roze peper

Vanillesabayon

  • 1 vanillestokje
  • 60 g suiker
  • 50 ml sinaasappelsap (van het gemarineerde fruit)
  • 2 eidooiers

Topping

  • 4 macadamianootjes
  • 4 topjes munt
Geef je waardering
10