Gekonfijte citroen met pul biber, oranjebloesemwater en in rucolasalade

1
Makkelijk
Gekonfijte citroen met pul biber, oranjebloesemwater en in rucolasalade

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Gekonfijte citroenen met oranjebloesemwater
Schep een lepel grof zout in de pot. Snijd de citroenen kruislings in maar niet helemaal door. Schep in iedere citroen een eetlepel grof zout. Vul een pot met citroenen. Gebruik zoveel citroenen tot ze klem in de pot zitten, dat het net past. Voeg een scheutje oranjebloesemwater toe. Draai of klem de pot goed dicht en zet donker en koel weg. Na een maand zijn de citroenen goed. Gebruik altijd alleen de schil en gooi het vruchtvlees weg.

Gekonfijte citroenen met pul biber
Schep een lepel grof zout in de pot. Snijd de citroenen in plakken. Leg een plak citroen op het zout, daarop weer wat zout en pul biber. Daarop weer een plak citroen, enz. Gebruik zoveel citroenen tot ze klem in de pot zitten, dat het net past. Draai of klem de pot goed dicht en zet donker en koel weg. Na een maand zijn de citroenen goed. Gebruik altijd alleen de schil en gooi het vruchtvlees weg.

Rucolasalade met gekonfijte citroen
Week de helft van de amandelen circa 10 minuten in een bakje warm water. Pluk de kruiden en meng met de rucola. Halveer de gekonfijte citroen, verwijder de pulp en snijd de helft van de schil in fijne reepjes en de andere helft in grove stukjes.

Pers de verse citroen uit. Pureer met de staafmixer de grove stukjes gekonfijte citroen met de niet-geweekte amandelen, de olie, het citroensap en de honing tot een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.

Laat de geweekte amandelen uitlekken. Meng de salade met de amandelen, de gekonfijte citroenreepjes en wat dressing. Verdeel over een grote platte schaal en verdeel de rest van de dressing erover.

TIP: Lekker bij geroosterde kip of vis.

Ingredienten

4
Personen

Gekonfijte citroenen met oranjebloesemwater

  • grof zeezout
  • citroenen
  • oranjebloesemwater

Gekonfijte citroenen met pul biber

  • grof zeezout
  • citroenen
  • 1 el pul biber

Rucolasalade met gekonfijte citroen

  • 50 g blanke amandelen
  • 0.5 bosje dragon
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje dille
  • 150 g rucola (of andere kruidige sla)
  • 1 kleine gekonfijte citroen
  • 1 citroen
  • 200 ml olijfolie
  • 1 el honing

Extra nodig

  • schone en uitgekookte glazen potjes of inmaakpotten
  • staafmixer
Gekonfijte citroen met pul biber, oranjebloesemwater en in rucolasalade
Geef je waardering
1