Geitenkaaspakketjes met Luikse stroop

9
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur totale tijd
Wel de rozijnen circa 15 minuten in heet water. Laat ze daarna uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de walnoten, vijgen, rozijnen en de dadels fijn en meng ze met de Luikse stroop. Snijd de geitenkaas in 10 gelijke stukken. Ontdooi het bladerdeeg. Meng de eidooier met de slagroom en bestrijk het bladerdeeg ermee. Verdeel de geitenkaas over het bladerdeeg. Schep een lepel van het vijgenmengsel op de geitenkaas. Snijd in alle vier de hoeken circa 1 centimeter van de rand een winkelhaak en vouw de punten van de winkelhaken naar het midden. Zet ze vast met een cocktailprikker. Bestrijk met het eidooiermengsel en bestrooi met geschaafde amandelen. Bak de geitenkaaspakketjes in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Verwijder de cocktailprikkers voor het serveren.

Dressing
Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot met de witte wijnazijn, Luikse stroop een beetje zout, versgemalen peper en mosterd. Voeg daarna druppelsgewijs de olijfolie toe. Hak de peterselie fijn en roer vlak voor het serveren door de dressing.

Rettichsalade
Schil de rettich met een spiraalsnijder. Hak de vijgen. Snijd het loof van de radijsjes en snijd de radijsjes in partjes. Meng de rettich, vijgen, radijsjes en rucola en roer de dressing erdoor. Serveer de salade bij de geitenkaaspakketjes.

Ingredienten

10
Porties

Geitenkaaspakketjes met Luikse stroop

  • 2 el rozijnen
  • 2 el walnoten
  • 5 gedroogde vijgen
  • 2 gedroogde dadels zonder pit
  • 3 el Luikse stroop
  • 300 g zachte geitenkaas
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 1 scheutje slagroom
  • 4 el geschaafde amandelen

Dressing

  • 1 sjalot
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 1 el Luikse stroop
  • 1 tl fijne mosterd
  • 300 ml olijfolie
  • 0.5 bos peterselie

Rettichsalade

  • 500 g rettich
  • 3 gedroogde vijgen
  • 5 radijsjes
  • 25 g rucola

Extra nodig

  • bakpapier
  • cocktailprikkers
  • spiraalsnijder (Chinese mandoline)
Geef je waardering
9