Geitenkaasomelet met gele paprika

2
Makkelijk
Geitenkaasomelet met gele paprika

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 80 °C. 

Geitenkaasomelet

  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s  in blokjes van een halve centimeter.
  • Verwarm de boter in een pan en bak de paprika’s circa 5 minuten. Voeg de doperwten toe en warm even door.
  • Verbrokkel de geitenkaas.
  • Kluts de eieren, ris de tijm en roer de tijm door de eieren.
  • Smelt op middelhoog vuur een klontje boter in een pan en schep de helft van de groente erin. Schenk de helft van de geklutste eieren erbij en bak op middelhoog vuur tot het ei aan de onderkant begint te stollen. Verdeel er de helft van de geitenkaas over en bestrooi met een beetje zout en peper. Leg een deksel op de pan en verwarm op laag vuur tot de bovenkant gestold is.
  • Haal de omelet uit de pan en leg op een bakplaat. Herhaal dit nog 1 keer zodat je 2 omeletten hebt. Halveer de omeletten.
  • Houd de omeletten warm in de oven.

Rucolasalade met roggebrood

  • Snijd de radijsjes in vieren en meng in een kom door de rucola. Meng de olijfolie en de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Roer de crème fraîche en de mosterd door elkaar en bestrijk 4 sneetjes roggebrood ermee. Leg de andere 4 sneetjes roggebrood erop en snijd het brood in driehoekjes.

Serveren

  • Verdeel de omeletten over borden, verdeel de salade erover en steek de driehoekjes roggebrood in de salade.

Ingredienten

4
Personen

Geitenkaasomelet met gele paprika

  • 2 gele paprika’s
  • 1 klontje boter
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 8 eieren
  • 1 takje tijm

Rucolasalade met roggebrood

  • 1 bosje radijs
  • 75 g rucola
  • olijfolie extra vierge
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el grove mosterd
  • 8 sneetjes roggebrood
Geitenkaasomelet met gele paprika
Geef je waardering
2