Gehaktballetjes met aardpeerpuree

7
Makkelijk
Gehaktballetjes met aardpeerpuree

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gehaktballetjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de ui, knoflook, gehakt, Provençaalse kruiden, kerriepoeder, ei, paneermeel en een beetje zout en peper met elkaar. Rol balletjes ter grootte van pingpongballen en leg ze in een ovenschaal. Zet de balletjes in de oven en bak in circa 15 minuten bruin en gaar.

Aardpeerpuree

Schil en snijd de aardappels en aardpeer in grove stukken. Schep ze in een grote kookpan en schenk er zoveel water bij dat ze net onder staan. Breng aan de kook en kook in circa 10 minuten gaar. Giet de aardappels en aardpeer af en stoom ze droog. Verwarm de melk. Pureer de aardappels en aardpeer met een pureestamper. Schenk de melk erbij en roer door. Voeg indien nodig wat kookvocht toe. Breng de puree op smaak met nootmuskaat en een beetje zout en peper. 

Prei

Halveer de preien in de lengte, was de prei en snijd in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Schenk het water erbij en laat circa 10 minuten zonder deksel stoven. 

Ingredienten

4
Personen

Gehaktballetjes met aardpeerpuree

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g half om half gehakt
  • 1 tl provençaalse kruiden
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 800 g kruimige aardappels
  • 5 aardperen
  • 100 ml melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 4 preien
  • 30 g boter
  • 200 ml water
Gehaktballetjes met aardpeerpuree
Geef je waardering
7