Gegrilde venkelsalade
Snijd de venkelknollen in plakken van een halve centimeter, zodat de plakken aan elkaar blijft zitten. Bewaar de venkeltakjes. Besprenkel de venkelplakken met een beetje olie en rooster ze op de bbq in circa 5 minuten per kant mooi goudbruin.
Plet de hazelnoten grof met een groot mes en rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in circa 3 minuten goudbruin.
Verwijder de schil van de sinaasappels en snijd partjes uit de sinaasappels.
Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de olijven in ringetjes.
Meng alle ingrediënten in een grote kom. Garneer met de venkeltakjes.
Witlofsalade met gegrilde vijgen
Halveer de vijgen. Bestrijk de vijgen met olie en gril de vijgen op de bbq om en om tot ze een mooie grilstreep krijgen. Rooster de walnoten in een droge koekenpan in circa 3 minuten goudbruin.
Pel en snijd de ui in halve ringen. Haal de bladeren los van de stronken lof.
Schenk de olijfolie in een grote schaal. Meng alle ingrediënten kort voor het serveren door elkaar in de schaal. Strooi er als laatste de geroosterde walnoten overheen en verbrokkel de gorgonzola erover.
Laat hier je reactie achter