Gegrilde tijmkarbonades met sperziebonen

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Krieltjes

  • Snijd de champignons in vieren.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons en de krieltjes circa 8 minuten.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Roer de chilibonen en de cherrytomaten door de champignons en de krieltjes en bak circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Tijmkarbonades

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Ris en hak de tijm.
  • Meng op een bordje de knoflook, paprikapoeder, tijm en olie en meng goed door.
  • Dep de karbonades droog met keukenpapier en wentel de karbonades in de olie.
  • Verwarm de grillpan en gril de karbonades om en om in circa 8 minuten goudbruin zodat ze een mooi ruitmotief hebben en gaar zijn.

Sperziebonen

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Kook de sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar en giet ze af.
  • Verhit een klontje boter in dezelfde pan en fruit de sjalot circa 2 minuten.
  • Roer de sperziebonen erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Ingredienten

4
Personen

Krieltjes

  • 250 g champignons
  • olijfolie om in te bakken
  • 450 g voorgekookte mini-krieltjes
  • 250 g cherrytomaten
  • 400 g chilibonen in tomatensaus

Tijmkarbonades

  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 2 tl paprikapoeder
  • 20 ml olijfolie om in te bakken
  • 400 g ribkarbonades

Sperziebonen

  • 400 g sperziebonen
  • 1 sjalot
  • 10 g boter

Extra nodig

  • grill
  • keukenpapier
  • kwastje
Geef je waardering
1