Gegrilde speklapjes met salsa verde

1
Makkelijk
Gegrilde speklapjes met salsa verde

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Halveer de roseval aardappels. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de roseval in circa 10 minuten halfgaar. Giet af en stoom droog.
  • Verwarm een grillpan voor.
  • Halveer de speklappen. Grill de speklappen circa 2 minuten per kant.
  • Snijd circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges. Gril de asperges en de bosui circa 1 minuut in de grillpan.
  • Pel de knoflook.
  • Pluk de munt, basilicum en de bladpeterselie.
  • Pureer voor de salsa verde de knoflook, munt, basilicum, bladpeterselie, olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper met de staafmixer in een hoge kom.
  • Snijd de courgette in plakjes.
  • Bestrijk de speklapjes met twee derde van de salsa verde.
  • Leg de aardappeltjes, bosui, asperges, courgette en de speklapjes in een ovenschaal. Druppel de rest van de salsa verde over de ovenschaal en strooi er een beetje zeezout over. Verwarm circa 10 minuten in de oven.

Ingredienten

4
Personen

Gegrilde speklapjes met salsa verde

  • 800 g roseval aardappels
  • 4 speklappen
  • 1 bosje bosje groene asperges
  • 1 bosje bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 bosje munt
  • 0.5 bosje basilicum
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • olijfolie extra vierge
  • 1 courgette
  • zeezout
  • olijfolie

Extra nodig

  • grillpan
  • staafmixer
  • ovenschaal
Gegrilde speklapjes met salsa verde
Geef je waardering
1