Ingredienten

4
Personen

  • 4 verse perziken
  • 1 bak Optimel Kwark citroen
  • 1 tl kardemompoeder
  • 2 el honing
  • 3 takken verse tijm
  • 2 takken verse munt
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 handje pecannotten
  • 1 handje ongezouten pistachenoten

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Meng in een kom de kwark met het kardemompoeder en zet koel weg. Snijd de perzik langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit.

Smeer de perziken in met honing en besprenkel met blaadjes tijm. Zet een grillpan op het vuur en laat de pan goed heet worden. Vet de pan in met een kwast of een stuk keukenpapier. Grill de perziken tot er mooie grill-strepen ontstaan. 

Rooster in een droge koekenpan de noten. Hak de noten grof. Serveer de gegrilde perziken samen met wat lepels Optimel Kwark citroen. Strooi er wat noten overheen en maak het gerecht af met honing en verse munt.  

Tip van blogger Claartje (Foodness) 

Geen liefhebber van perzik? Gebruik dan bijvoorbeeld ananas.

Geef je waardering

22
Gegrilde perziken met Optimel Kwark citroen