Gegrilde perzik en entrecote met gestoofde witte bonen

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden.

Bestrijk de entrecotes met een beetje olijfolie, bestrooi ze met een beetje zout en versgemalen peper en gril ze circa 2 minuten per kant op de barbecue.

Laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie minstens 5 minuten rusten.

Halveer de perziken en verwijder de pit. Gril de perziken op de snijkant op de barbecue. Leg ze eventueel aan een kant van de barbecue als ze gaar zijn. 

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Ris en hak de tijm en rozemarijn fijn.

Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook, tijm en rozemarijn.

Laat de witte bonen op een zeef uitlekken. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de olijven in ringetjes.

Voeg de bonen, tomaten en olijfringetjes toe aan de ui en knoflook en warm goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Haal de entrecote uit het aluminiumfolie en trancheer het vlees.

TIP: heb je nu geen barbecue? Geen probleem je kunt de entrecote en perzik natuurlijk ook gewoon grillen in een grillpan.

Ingredienten

4
Personen

Gegrilde perzik en entrecote met gestoofde witte bonen

  • 2 entrecotes à 220 g
  • olijfolie
  • 2 perziken
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 400 g witte bonen uit pot
  • 2 tomaten
  • 2 el olijven

Extra nodig:

  • barbecue
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
1