Gegrilde paprika's met houtskoolmeringue en melkchocolade

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

2 uur en 10 minuten totale tijd

Paprika

Verhit de barbecue tot 200°C. Neem de paprika’s en plaats deze direct in de kolen. Draai regelmatig om tot alle kanten zwart zijn. Doe de paprika’s direct in een plastic zak en bind deze dicht. Laat kort rusten. Halveer daarna de paprika, verwijder de zaadlijsten en pel het zwarte vel eraf. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

Houtskoolmeringue

Verwarm de oven voor op 110°C. Klop het eiwit schuimig en voeg de suiker in gedeeltes toe. Meng voorzichtig het houtskoolpoeder door. Strijk het schuim uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog het schuim in circa 2 uur.

Melkschuim met steranijs

Verwarm de melk tot 50°C. Voeg nu de suiker en steranijs toe. Laat fuseren en haal de steranijs er vervolgens uit. Schuim op met een staafmixer.

Melkchocoladecrème

Verwarm de slagroom. Klop de eidooiers met de suiker schuimig. Giet er een beetje warme room bij en meng door. Voeg al roerend toe aan de rest van de warme room. Gaar tot 85°C. Voeg de gehakte chocolade toe en roer door. Giet direct in het presenteerbord. Tik de luchtbellen eruit.

Melkchocolade gallet

Bestuif de folie met houtskoolpoeder. Giet de getempereerde chocolade over de folie en strijk dun uit.

'Ent'-methode

Als je geen marmeren plaat hebt, kun je de chocolade ook tempereren in de pan. Dit gaat als volgt: smelt twee derde van de chocolade au bain-marie. Zodra de chocolade is gesmolten, haal je de pan van het vuur en voeg je één derde stukjes ongesmolten chocolade toe. Nu moet je de chocolade stevig doorroeren met een spatel. Blijf de chocolade roeren totdat alle chocolade is gesmolten, je voelt dat de chocolade dikker en glanzender wordt.

Opmaak

Verdeel enkele stukken gedroogd houtskoolmeringue in het bord met de chocoladecrème. Verdeel 7 reepjes paprika over het schuim.

Ingredienten

4
Personen

Paprika

  • 2 rode paprika's

Houtskoolmeringue

  • 120 g eiwit
  • 220 g suiker
  • houtskoolpoeder (gemalen Norit)

Melkschuim met steranijs

  • 500 g volle melk
  • 30 g suiker
  • 2 stuks steranijs

Melkchocoladecrème

  • 320 g slagroom
  • 70 g eidooiers
  • 40 g suiker
  • 40 g melkchocolade

Melkchocolade gallet

  • 250 g melkchocolade
  • houtskoolpoeder (gemalen Norit)

Extra nodig

  • Big Green Egg of barbecue
  • atsina cress
Geef je waardering
5