Gegrilde dorade met wokgroente en gefrituurde mie

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Halveer de paprika’s en de pepers en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s, pepers, paksoi en de lente-uien in stukjes. Schil de mango, snijd het vlees van de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Rasp de schil van de limoen en snijd de limoen doormidden. Verwarm een grillpan voor. Wrijf de dorades in met olijfolie en grill de vis op een gematigd warme grill gaar. Verhit olie een wok en bak de paksoi, paprika’s, lente-uien, peper en de mango. Pers een halve limoen uit in de wok. Breng, het gerecht op smaak met het sesamzaad, sesamolie en zout. Verhit een diepe pan met olie tot 180 ºC. Frituur de rijstmie krokant, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met sesamzaadjes. Serveer de mie bij de dorade en de groente. Garneer met koriander en de resterende halve limoen.

Ingredienten

4
Personen

Gegrillde dorade met wokgroente en gefrituurde mie

  • 2 rode paprika's
  • 2 rode pepers
  • 4 babypaksoi
  • 2 lente-uien
  • 1 mango
  • 1 limoen
  • 4 dorades
  • olijfolie
  • 2 tl zwart sesamzaad
  • 1 tl sesamolie
  • zout
  • 100 g rijstmie
  • 4 takjes koriander
Geef je waardering
1