Gegrilde ananas en nectarine met vlierbloesemcrème

1
Makkelijk

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Doe de vlierbloesem met 250 ml water, 250gr suiker en de schil van een halve citroen in een pan. Laat het 10 minuten tegen de kook aan pruttelen en zeef de siroop.  

Schil de ananas en snijd het vruchtvlees in repen van de harde binnenkant af. Halveer de nectarines en haal de pit er uit. Grill het fruit tot het mooi gekarameliseerd is.  

Meng de crème fraîche met een beetje siroop, zodat het nog mooi dik is en veel vlierbloesem smaak heeft. Bewaar de rest van de siroop voor een andere keer.

Voeg de merg van het vanillestokje en de rasp van de andere helft van de citroen toe en meng goed.

Verkruimel de kandijkoeken en breek de kletskoppen in stukken.

Serveer het fruit met een grote lepel crème fraîche met de koekjes eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Voor de gegrilde ananas en nectarine

  • 1 ananas
  • 2 nectarines
  • 400 g crème fraîche
  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje
  • 4 kandijkoeken
  • 4 kletskoppen

Extra nodig

  • Handvol vlierbloesem
  • 250 g suiker
Geef je waardering
1