Gegratineerde rode kool

10
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Snijd de rodekool fijn. Pel en snipper de ui. Fruit de ui en kool in een scheutje olie aan. Voeg bessensap, kaneelstokje, laurier, kruidnagels en suiker toe en breng het aan de kook. Schil en snijd de appels in blokjes en voeg ze met de rozijnen toe aan de kool. Laat de rode kool circa 30 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper. Verhit intussen de oven voor op hetelucht 220 °C. Maak een klein sneetje in de kastanjes en pof ze circa 15 minuten in de oven. Schil de aardappelen en kook of stoom ze gaar. Pel de kastanjes en hak ze fijn. Verdeel de aardappelen met een vork in stukken. Meng de kastanjes met de aardappelen, boter en ei. Leng de maïzena aan met een scheutje water en bind hiermee de rode kool af. Schep de rode kool in een ovenschaal en verdeel het aardappelmengsel erover. Bestrooi met paneermeel en bak het gerecht 15 tot 20 minuten op hetelucht 180 °C.

Dit recept komt uit de aflevering over Parijs van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Gegratineerde rode kool

  • 1 rode kool
  • 1 rode ui
  • 1 scheutje olie
  • 250 ml bessensap
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 1 el suiker
  • 2 stevige appels
  • 100 g rozijnen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 500 g tamme kastanjes
  • 600 g kruimige aardappels
  • 1 el maïzena
  • 40 g boter
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
Geef je waardering
10