Harry Eastwood

Ingredienten

4
Personen

Geflambeerde bananen met rum&cola caramel

  • 4 kleine bananen
  • 55 g gezouten boter
  • 500 ml cola
  • 50 g golden syrup of stroop
  • 4 el donkere rum
  • 15 g pecannoten

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten
Snijd de bananen met schil door de lengte door. Smelt een klein klontje van de boter (ongeveer een tiende) in de magnetron en smeer de bovenkant van de banenen in met de boter.

Kook de cola in een steelpan in tot ongeveer de helft. Verhit een grillpan of koekenpan en bak de bananen met de opengesneden kant naar beneneden tot er grillstrepen ontstaan. Leg ze apart.

Voeg de boter en Golden syrup toe aan de ingekookte cola en laat zes minuten op hoog vuur doorkoken, zonder te roeren. Voeg vervolgens de rum toe. Hak de pecannoten grof. Schenk de cola-caramel over de bananen en garneer met de noten. Serveer direct.

Geef je waardering

7
Geflambeerde bananen met rum&cola caramel