Gebraden Kip met Morielje en Paddenstoelensaus

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

2 uur totale tijd

Saus
Fruit de sjalot in boter tot deze glazig is en voeg de bloem toe. Gaar de bloem op laag vuur tot deze gaat glanzen. Voeg de koude kippenbouillon toe en laat dit circa 10 minuten zachtjes koken. Giet de slagroom erbij en laat de saus nog iets inkoken. Bak intussen de paddenstoelen aan en doe deze vervolgens bij de saus. Breng de saus op smaak met peper en citroensap.

Kip
De morieljes wellen in water tot ze zacht zijn. Steek de morieljes onder het vel van de maiskip. Bak de maiskip in een braadslede, in boter, rondom aan en blus af met de witte wijn. Gaar circa 1,5 uur verder in een voorverwarmde oven van 170 °C. Bedruip de maiskip om de 15 minuten met zijn eigen vet en vocht. Serveer de maiskip samen met de saus en eventueel frites en een salade.

Dit recept komt uit de aflevering over Kaapstad van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Saus

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g boter
  • 20 g bloem
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • versgemalen peper
  • citroensap

Kip

  • 60 g gedroogde morieljes
  • 1 hele maiskip
  • 50 g boter
  • 300 ml witte wijn

Extra nodig

  • braadslede
Geef je waardering
5