Gebakken ei à la Mounir

15
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Breng een pan met water aan de kook. Kruis de tomaten aan de onderkant in. Leg ze 10 seconden in het kokende water en spoel direct daarna koud onder de kraan. Verwijder het vel van de tomaten en snijd de tomaten in blokjes.


Verwarm een koekenpan en bak het gedroogd vlees circa 5 minuten. Voeg de ui en de knoflook toe en bak nog circa 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel circa 4 minuten zachtjes pruttelen.
Breek de eieren verdeelt over de pan. Roer met een vork door het eiwit, zodat het zich over de hele pan verspreidt. Laat het eigeel heel. Gaar de eieren circa 4 met de deksel op de pan.


Vijzel het komijn- en het korianderzaad fijn en strooi dit over het eiermengsel.


Verwarm een grillpan voor. Snijd het brood in plakken en besprenkel met een beetje olie. Rooster het brood in circa 4 minuten om en om krokant.

Serveren
Leg een plak brood op een bord en verdeel het eiermengsel erover. Scheur de koriander erboven.

Ingredienten

4
Personen

Voor de eieren

  • 400 g trostomaten
  • 200 g gedroogd vlees
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • 1 Marokkaans brood
  • olijfolie om in te bakken
  • 0.5 bosje koriander

Extra nodig

  • vijzel en grillpan
Geef je waardering
15