Gebakken aardappels met mayonaise

31
Gemiddeld
Gebakken aardappels met mayonaise

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Mayonaise
Splits de eieren en schenk de dooiers in een smal staafmixerbakje. Voeg de azijn en mosterd toe. Schenk de olie in het bakje en breng op smaak met een beetje peper en zout. Pureer het geheel met de staafmixer en begin hierbij onderop en beweeg dan langzaam naar boven. De mayonaise is goed als het een lobbige substantie is.

Gebakken aardappels
Prik de aardappels in met een vork en pof ze circa 3 minuten per aardappel op de hoogste stand in de magnetron. Schil de aardappels en snijd in kleine stukjes. Laat de stukjes goed uitwasemen. Verhit olie in de pan en bak de stukjes op hoog vuur circa 10 minuten. Voeg een klontje boter toe. Pel en hak de knoflook en peterselie en voeg met de paprikapoeder toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat uitlekken op een bordje met keukenpapier. 

Bekijk hier de tips van chefkok Andy McDonald.

Ingredienten

4
Personen

Mayonaise

  • 2 eieren
  • 2 tl appelazijn
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 250 ml zonnebloemolie

Gebakken aardappels

  • 800 g kruimige aardappels (bijv albert bartlett aardappels)
  • olijfolie
  • 50 g roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 0.5 bosje peterselie

Extra nodig

  • staafmixer
  • magnetron
  • keukenpapier
Gebakken aardappels met mayonaise
Geef je waardering
31