Garnalenfrittata

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olijfolie in een ovenbestendige koekenpan en fruit de ui circa 4 minuten op middelhoog vuur. Snijd de courgette in kleine reepjes van circa 1,5 centimeter. Snijd de bleekselderij in hele fijne blokjes. Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes. Voeg de courgette, bleekselderij, en kastanjechampignons toe aan de ui. Bak circa 8 minuten. Kluts de eieren in een kom. Ris de tijm en voeg met de mascarpone toe aan de eieren.Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de garnalen toe aan de groente. Schenkt het eimengsel in de koekenpan. Bak circa 8 minuten tot de onderkant gaar is. Zet de koekenpan in de oven onder grill. Gril de frittata nog circa 5 minuten tot de bovenkant gestold en mooi bruin is. Haal uit de pan en snijd in gelijke stukken. Snijd het brood in plakken en gril circa 4 minuten aan beide kanten.

Serveer de frittata op gegrild brood met een hand rucola en olijfolie en dek af met een tweede plak gegrild brood. 

Ingredienten

4
Personen

Garnalenfrittata

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 4 stengels bleekselderij
  • 250 g kastanje champinons
  • 6 eieren
  • 4 takjes tijm
  • 125 g mascarpone
  • 250 g jumbo garnalen
  • 125 g rucola
  • olijfolie extra vergine
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 volkoren boerenbrood
Geef je waardering
2