Frittata van uien met geitenkaas en salsa

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Frittata
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de uien en knoflook circa 10 minuten. Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met zout en peper. Ris de tijm en pluk en snijd de salie fijn. Meng de kruiden door de eieren en roer de uien erdoor. Verbrokkel de geitenkaas erin en meng de Parmezaanse kaas erdoor. Vet de gietijzeren bakpan of ovenschaal in met boter en schenk het eimengsel erin. Bak de frittata in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Tomatensalsa
Snijd de tomaten in blokjes. Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en snijd de basilicum en de peterselie fijn. Meng de tomaten met ui, knoflook en kruiden en breng op smaak met balsamicoazijn, zout, peper en olijfolie. Serveer de salsa op de frittata.

Ingredienten

4
Personen

Frittata

  • 2 witte uien
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 6 eieren
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 takjes tijm
  • 4 takjes salie
  • 80 g zachte geitenkaas
  • 25 g geraspte Paramzaanse kaas

Tomatensalsa

  • 4 vleestomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes basilicum
  • 4 takjes peterselie
  • balsamico azijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie

Extra nodig

  • gietijzeren bakpan of ovenschaal
  • boter om in te vetten
Geef je waardering
5