Frittata con asparagi (omelet met asperges) & Ciabatta burro al pomodoro (tomatenboter)

0
Makkelijk
Frittata con asparagi (omelet met asperges)  & Ciabatta burro al pomodoro (tomatenboter)

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Frittata
Snijd de asperges in kleine stukjes en gooi de kontjes weg. Kook de asperges circa vijf minuten in ruim water met zout en laat afkoelen in ijswater. Snijd met een nat mes de cacciatore en tallegio in kleine blokjes. Kluts de eieren en roer de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Voeg de cacciatore, de tallegio en de geblancheerde asperges toe. Meng in een andere kom de bloem met het water en roer tot er een glad mengsel ontstaat. Roer het bloempapje door het eimengsel. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en schenk het mengsel in de pan. Roer het mengsel nog een keer door en laat rustig bakken. Keer de frittata om.

Tomatenboter
Laat de tomaten uitlekken op een zeefje. Maal de tomaten samen met de kappertjes en de ansjovis fijn met de staafmixer en meng door de boter.

Serveer
Snijd de ciabatta in grove plakken. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en druppel er wat olijfolie overheen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Garneer met blaadjes basilicum. 
Serveer een punt frittata met ciabatta, tomatenboter en de tomaatjes.

Ingredienten

4
Personen

Fritatta

  • 250 g groene asperges
  • 1 cacciatore (droge Italiaanse worst)
  • 80 g tallegio
  • 6 eieren
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g bloem
  • 6 el water
  • olijfolie

Tomatenboter

  • 100 g gedroogde tomaten op olie
  • 200 g zachte roomboter
  • 20 g kappertjes
  • 4 ansjovisfilets

Extra nodig

  • 1 ciabatta
  • 100 g cherrytomaatjes
  • staafmixer met bakje
Frittata con asparagi (omelet met asperges)  & Ciabatta burro al pomodoro (tomatenboter)
Geef je waardering
0