Aardappelpuree
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
- Pureer de aardappels met een pureestamper.
- Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Spinazie
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne ringen.
- Verhit een scheutje olie in een hoge pan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de nootmuskaat circa 2 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak in circa 6 minuten rul.
- Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakken.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Snijd de appel van het klokhuis af in plakken en vervolgens in reepjes.
- Voeg de spinazie, venkel, paprika en de appel toe en bak circa 4 minuten mee.
- Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Friszoete spinazie-ovenschotel
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Verdeel het spinaziemengsel in een ovenschaal.
- Verdeel de aardappelpuree over de spinazie en bestrooi met de kaas.
- Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
Meld je aan en praat mee