De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

frisse snijbonensalade met gegrilde tofu

30 MIN
Frisse snijbonensalade met gegrilde tofu

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Frisse snijbonensalade

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de snijbonen in grove schuine stukken. Kook de snijbonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet de snijbonen af en spoel ze koud.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil de mango. Snijd de helft van de mango in blokjes en houd de rest apart.
  • Meng in een kom de snijbonen, sjalotjes, knoflook, mangoblokjes, rasp van de citroen, sap van de citroen en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng de snijbonensalade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gepofte cherrytomaten

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Leg de tomaten in de ovenschaal en besprenkel met een beetje olie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en pof de tomaten circa 8 minuten in de oven.

Gegrilde tofu met mangodressing

  • Verwarm een grillpan voor.
  • Snijd de tofu in plakken en bestrijk de plakken met olie. Gril de plakken tofu circa 3 minuten per kant tot er een goudbruin grillstreepje ontstaat.
  • Snijd het vruchtvlees van de overgebleven mango in grove stukken.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in grove stukken.
  • Meng voor de mangodressing in een hoge kom de halve mango, rode peper en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pureer het geheel met een staafmixer glad.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Serveren

  • Verdeel de frisse snijbonensalade, gepofte cherrytomaten en de gegrilde tofu over borden. Lepel de mango-dressing royaal over de tofu en bestrooi met de bosuitjes.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker