Frisse snijbonensalade met gegrilde tofu

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Frisse snijbonensalade

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de snijbonen in grove schuine stukken. Kook de snijbonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet de snijbonen af en spoel ze koud.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil de mango. Snijd de helft van de mango in blokjes en houd de rest apart.
  • Meng in een kom de snijbonen, sjalotjes, knoflook, mangoblokjes, rasp van de citroen, sap van de citroen en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng de snijbonensalade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gepofte cherrytomaten

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Leg de tomaten in de ovenschaal en besprenkel met een beetje olie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en pof de tomaten circa 8 minuten in de oven.

Gegrilde tofu met mangodressing

  • Verwarm een grillpan voor.
  • Snijd de tofu in plakken en bestrijk de plakken met olie. Gril de plakken tofu circa 3 minuten per kant tot er een goudbruin grillstreepje ontstaat.
  • Snijd het vruchtvlees van de overgebleven mango in grove stukken.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in grove stukken.
  • Meng voor de mangodressing in een hoge kom de halve mango, rode peper en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pureer het geheel met een staafmixer glad.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Serveren

  • Verdeel de frisse snijbonensalade, gepofte cherrytomaten en de gegrilde tofu over borden. Lepel de mango-dressing royaal over de tofu en bestrooi met de bosuitjes.

Ingredienten

4
Personen

Frisse snijbonensalade

  • 400 g snijbonen
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mango
  • 1 citroen
  • olijfolie extra vierge

Gepofte cherrytomaten

  • 250 g cherrytomaten aan de tros
  • olijfolie om in te bakken

Gegrilde tofu met mangodressing

  • 400 g tofu
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • 1 rode peper
  • 1 bosje bosui

Extra nodig

  • ovenschaal
  • rasp
  • staafmixer
Geef je waardering
1