Frisse rode couscous

18
Makkelijk
Frisse rode couscous

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Couscous

Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Schenk de bouillon over de couscous in een grote kom. Dek de kom af met een bord en laat circa 10 minuten staan tot de couscous het vocht volledig heeft opgenomen.

Garnituur

Snijd de bieten in blokjes. Snijd de feta in blokjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Pluk en snijd de munt fijn. Meng in een grote kom de bietjes, fetakaas, paprika’s, bosui, munt, olijfolie en de couscous. Halveer de limoen. Breng de couscous op smaak met het sap van een limoen en een beetje zout en peper.

Arabische yoghurt

Verhit een drupje olie in een pan en rooster de pistachenoten circa 2 minuten. Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Meng in een kom de yoghurt met de pistachenoten, abrikozen en de honing.

Ingredienten

4
Personen

Frisse rode couscous

  • 600 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 g couscous
  • 500 g gekookte bieten
  • 150 g feta
  • 2 gele paprika’s
  • 1 bosje bosui
  • 5 takjes munt
  • olijfolie extra vergine
  • 1 limoen

Arabische yoghurt

  • 95 g pistachenoten
  • 500 ml Turkse yoghurt
  • 200 g gedroogde abrikozen
  • 1 el honing
Frisse rode couscous
Geef je waardering
18