Franse preisoep met comté-borrelbrood

150
Makkelijk
Franse preisoep met comté-borrelbrood

Ingredienten

4
Personen

Comté-borrelbrood

  • 300 g comté kaas
  • 5 takjes tijm
  • 6 plakjes Bayonne-ham
  • zwarte peper
  • 50 g roomboter
  • 1 teen knoflook
  • 1 groot stevig brood (bijv. pain de campagne)

Soep

  • 500 g prei
  • 100 gr roomboter
  • 4 aardappels
  • 1 teen knoflook
  • 1 el bloem
  • 750 ml kippenbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 1 bosje bieslook
  • zout en peper

Extra nodig

  • staafmixer

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Rasp de kaas in een kom, ris de blaadjes tijm erbij. Scheur de ham in stukjes en meng samen met de zwarte peper door de kaas.

3. Smelt 50 gram boter in een pannetje. Pel en snipper 1 teen knoflook en doe bij de boter.

4. Snijd het brood kruislings in maar niet helemaal door. Stop nu het kaasmengsel tussen alle sneetjes van het brood, druppel de boter erover. Bak het brood circa 10 tot 15 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten en het brood goudbruin is.

5. Snijd het wit van de prei in halve ringetjes en fruit in 100 gram boter.

6. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schep de bloem bij de prei, gevolgd door de knoflook en gaar circa 2 minuten mee. Blus af met de bouillon en voeg de aardappels toe. Kook de soep op zacht vuur circa 10 tot 15 minuten door. Maak de soep af met peper en een scheutje room.

7. Snijd de bieslook fijn en garneer er de soep mee. Serveer met het comté-borrelbrood.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Franse preisoep met comté-borrelbrood
Franse preisoep met comté-borrelbrood
Geef je waardering
150