Frambozenschuim à la Angela

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd

Chocoladegalettes
Rooster de geraspte kokos in een droge koekenpan goudbruin. Hak en smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Strijk de chocolade uit op een vel cellofaanfolie tot een dikte van circa 3 millimeter. Strooi de geraspte kokos eroverheen. Steek cirkels ter grootte van de cocktailglazen uit. Laat de chocolade circa 1 uur uitharden.

Zoete yoghurt
Meng de yoghurt en de poedersuiker. Verdeel de zoete yoghurt over glazen.

Frambozenschuim
Week de gelatine in koud water. Verwarm een vierde deel van het frambozensap en los de geweekte gelatine erin op. Zet de rest van het frambozensap in de vriezer maar zorg ervoor dat het frambozensap niet bevriest.

Klop het frambozensap met de gelatine in de mixer op tot het sap afgekoeld en schuimig is. Schenk langzaam het koude frambozensap uit de vriezer erbij en klop in circa 20 minuten tot een stevig schuim. Schep de cocktailglazen vol met het schuim en leg er de chocoladegalettes op.


Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Weight Watchers
Per persoon 4 ProPoints waarden


De maat van de koffielepel in dit recept komt overeen met de maat van een
theelepel bij 24Kitchen (5 gram).

Ingredienten

8
Personen

Chocoladegalettes

  • 2 el geraspte kokos
  • 100 g pure chocolade

Zoete yoghurt

  • 100 ml yoghurt
  • 1 el poedersuiker

Frambozenschuim

  • 4 blaadjes gelatine
  • 400 ml frambozensap

Extra nodig

  • marmeren plaat
  • cellofaanfolie
  • 8 cocktailglazen
  • mixer
Geef je waardering
5