Floortjes hartige quinoakoekjes

0
Makkelijk

Bereidingswijze

55 minuten totale tijd

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking in circa 15 minuten gaar en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de zoete aardappel. Maal in het bakje van de staafmixer de havermout tot fijn poeder. Hak de gedroogde tomaten. Pluk en hak de koriander. Schil en hak de sjalot en knoflook.

Meng het chiazaad met het water tot kleverige massa, dit is het bindmiddel van de koekjes.

Meng het chiazaad met de quinoa, zoete aardappel, havermout, gedroogde tomaten, koriander, sjalot, knoflook, boekweitmeel, zonnebloempitten, komijnpoeder en tahini. Breng op smaak met de witte wijnazijn, zout en chilivlokken. Kneed het deeg tot klein bolletjes en druk ze plat. Verdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes circa 10 minuten, keer ze om en bak in circa nog eens 10 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

15
Porties

Floortjes hartige quinoakoekjes

  • 125 g quinoa
  • 275 g zoete aardappel
  • 75 g havermout
  • 30 g halfgedroogde tomaten
  • 1 bos koriander
  • 2 el chiazaad
  • 7 el water
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el boekweitmeel
  • 35 g zonnebloempitten
  • 1.5 tl komijnpoeder
  • 1 el tahini
  • 1.5 tl witte wijnazijn
  • 1 mespuntje zout
  • chilivlokken

Extra nodig

  • blokrasp
  • staafmixer met bijbehorend bakje
  • bakpapier
  • bakplaat
Geef je waardering
0