Flatbreads met zoete en hartige toppings

9
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Flatbread
Ris en hak de rozemarijn fijn. Meng alle ingrediënten met elkaar en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Vorm kleine ‘pannenkoekjes’ van het deeg. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de flatbreads om en om in circa 6 minuten krokant. Haal ze uit de pan een laat uitlekken op keukenpapier.

Zoete toppings
Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Meng de chocolade en boter met elkaar en schep in een spuitzak. Halveer de druiven. Schil en snijd de mango en banaan in plakjes. Garneer de helft van de flatbreads met de zoete toppings.

Hartige toppings

Verwarm een koekenpan en bak het spek in circa 4 minuten krokant. Maak de avocado schoon en snijd de avocado in plakjes. Snijd de tomaat in plakjes. Roer de roomkaas los met een lepel en smeer dit op de andere helft van de flatbreads. Verdeel het spek, kalkoenfilet, avocado en de tomaat over de flatbreads. Breng op smaak met versgemalen peper.

Ingredienten

6
Personen

Flatbreads

  • 1 takje rozemarijn
  • 600 g bloem
  • 500 ml volle yoghurt
  • 0.5 tl zout
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 50 g gedroogde cranberries
  • zonnebloemolie

Zoete toppings

  • 150 g pure chocolade
  • 30 g zachte roomboter
  • 100 g druiven
  • 1 mango
  • 1 banaan
  • 100 g marshmallows

Hartige toppings

  • 100 g ontbijtspek
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 100 g roomkaas
  • 200 g gerookte plakjes kalkoenfilet

Extra nodig

  • keukenpapier
  • spuitzak
  • bloem om uit te rollen
Geef je waardering
9