Flamingo-cupcakes

16
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
345 minuten totale tijd

Flamingohalsjes
Bestrooi het werkblad met poedersuiker. Kneed de rolfondant goed door en rol uit tot een dunne pil. Snijd in gelijke stukken en vorm halsjes voor de flamingo’s. Laat de halsjes enkele uren drogen.

Cupcakebeslag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem met bakpoeder, suiker en zout in een kom. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg vanillemerg, melk en zonnebloemolie toe in de kom en roer tot een glad beslag. Verdeel de vormpjes over de cupcaketray en vul voor drie kwart met het beslag. Bak de cupcakes eerst 20 minuten. Halveer de marshmallows en druk deze op de cupcakes. Bak de cupcakes nog 5 minuten met de marshmallows en laat afkoelen.

Frambozencrème
Houd een scheutje frambozenpuree achter en breng de rest samen met de melk aan de kook. Roer de eidooiers los met het scheutje frambozenpuree, suiker en bloem. Meng een scheutje warme frambozenmelk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Schenk op een plaatje en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Klop de boter met poedersuiker luchtig, voeg de banketbakkersoom toe en roer tot een luchtige frambozencrème. Schep de crème in een spuitzak met een gekartelde spuitmondje. Spuit de frambozencrème in de vorm van veren op de cupcakes. Druk de halsjes in de cupcakes.

Chocolade tableren
Smelt de witte chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Herhaal dit met de pure chocolade.

Doop de fondanthalsjes met het snaveltje in de witte chocolade en laat uitharden. Vouw een cornetje van bakpapier en vul deze met de pure chocolade. Maak met de pure chocolade oogjes op de flamingo’s.

Ingredienten

12
Porties

Flamingo's

  • 150 g roze rolfondant
  • 50 g witte chocolade
  • 50 g pure chocolade

Cupcakebeslag

  • 200 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 220 g suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 6 roze marshmallows

Frambozencrème

  • 120 ml frambozenpuree
  • 130 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 1 el bloem
  • 250 g zachte boter
  • 60 g poedersuiker

Extra nodig

  • poedersuiker om te bestrooien
  • cupcaketray
  • cupcakevormpjes
  • plasticfolie
  • spuitzak met gekartelde spuitmond
  • bakpapier
Geef je waardering
16