De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

filotaart met spinazie en gerookte zalm

Een krokante taart van filodeeg met een romige vulling van ricotta en gerookte zalm.

Filotaart

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Verwarm de oven op 180 °C.

Pel en snipper de knoflook fijn. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Fruit de knoflook in een hete pan met olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Meng in een kom de ricotta met de eieren. Rasp de schil van 1 citroen en roer met de zongedroogde tomaat door het eimengsel. Knijp het vocht uit de spinazie roer door het eiermengsel. Snij 100 gram zalm in repen en roer door het eimengsel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Laat het filodeeg ontdooien. Smeer een ronde ovenschaal in met boter en bedek met bakpapier. Bekleed de ovenschaal met een laag filodeeg en smeer dit in met wat olijfolie, en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Leg er een laag filodeeg over, smeer opnieuw in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Doe hetzelfde met een derde vel filodeeg. Giet het eimengsel in de vorm. 

Bak de filotaart in circa 25 minuten in de oven goudbruin en gaar.

Pers het sap van 1 citroen uit. Maak de rucola aan met het citroensap en de olijfolie.

Serveren

Verdeel de rest van de zalm over de taart en garneer met kappertjes. Serveer met de rucolasalade.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker